Kroophold i Danmark

Senest opdaterede kroer

Er du til hyggelige landevejs kroer, gogammeldags mad og store portioner. Så læg et besøg forbi os.

Tilbud på overnatning

Find en billig overnatning og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Tylstrup Kro er beliggende i Tylstrup, Nordjylland, tæt ved Aalborg. Historien bag Tylstrup Kro kan dateres helt tilbage til år 1644. Kroen har gennem årene været et yndet mødested for den lokale befolkning, hvor også de rejsende gjorde holdt. De smukke og hyggelige lokaler er restaureret med megen pietetsfølelse, og i dag fremstår kroen som et unikt eksempel på atmosfære og komfort. Et autentisk og traditionelt sted til dit næste kroophold.

Niels Bugge's Kro er kendt vidt omkring for en vellykket forening af det bedste i dansk og klassik fransk madtradition. Grundlaget er altid førsteklasses råvarer indkøbt efter årstiden. Kroen er gennem årene blevet vedligeholdt og restaureret med nænsom hånd - og med stor respekt for stedet og historien. Uanset årstiden er naturen omkring Niels Bugge’s Kro altid en oplevelse for sjæl og legeme.

Smuk beliggenhed mellem Odense og Middelfart, 15 km fra Odense og 25 km fra Middelfart.

Jerup Bette Kro ligger tæt på sandstrandene ved Ålbæk Bugt, og området byder på rige muligheder for vandreture i naturen. Kroen ligger også godt placeret som udgangspunkt for ture til Frederikshavn og Skagen. Kroen serverer traditionelle danske retter, pizza og veltilberedte fast food-retter. Hver dag kan du få dagens ret for 75 kr. Kroen tilbyder overnatning på fine lyse dobbeltværelser.

St. Binderup Kro blev i året 1871 indrettet i de nuværende bygninger, hvor der tillige var bageri og købmandshandel, men kroens historie går helt tilbage til år 1617, og i 1749 tildelte Kong Frederik V kroen kgl. privilegium. I dag er kroen efter nænsom, men gennemgribende om- og tilbygning en af Danmarks mest autentiske kroer med helt sin egen stemning. Hele året rundt har kroen specielle tilbud på weekendophold og ferieophold. I løbet af året indbyder St. Binderup Kro til mange forskellige hyggelige arrangementer, såsom fredagsbal, påskebuffet, gourmetaftener, snapseaften og meget andet.

Rold Storkro ligger midt i Danmarks smukkeste natur, med Rebild Bakker Nationalpark som nabo og direkte adgang til Rold Skov. Kroen blev bygget i 1958, og er blevet ombygget og renoveret ad flere omgange siden da. Rold Storkro arrangerer fester, selskaber og møder, og danner ramme for forskellige weekendophold og kroophold. 

Beliggende midt i åbne naturområder mellem Tylstrup og Blokhus i Nordjylland, er Luneborg det ideelle sted for et par fridage, udflugter, kursus, forretningsmøder, bryllupper eller et atmosfærefyldt måltid. Luneborg Kro har siden 1959 været kendetegnet ved god mad i hyggelige rammer, god service og god stemning, romantik, natur, fred og ro samt rekreative aktiviteter.

I nærheden af Skagen i Nordjylland ligger Aalbæk Gl. Kro, som er en hyggelig dansk kro med en historie der går helt tilbage til 1818. Overalt på kroen vil du opleve en helt speciel atmosfære og stemning, både på hotellet og i restauranten. Kroen serverer god dansk kromad i uformelle og hyggelige omgivelser. ​Derudover tilbyder Aalbæk Gl. Kro kroophold, miniferie, kroophold for livsnydere og golfophold hele året.

Hotel Hjallerup Kro blev opført i 1858, da man i forbindelse med etableringen af hovedvejen mellem Aalborg og Frederikshavn nedlagde den oprindelige Hjallerup Kro lidt uden for byen. Hvert år i juni valfarter omkring 200.000 gæster til Hjallerup Marked og mange overnatter her på Hotel Hjallerup Kro. Med sin centrale placering mellem Aalborg og Frederikshavn er det et oplagt stop på rejsen eller som udgangspunktet for weekendopholdet eller miniferien.

Billund Kro beliggende i centrum af Billund by, er blevet til REFBORG, og åbnede i maj 2015 med 26 totalrenoverede værelser, nye møde- og selskabslokaler, en inspirerende gourmetbutik og byens nye madsted Spiseriet. Beliggenheden midt i Billund giver kort afstand til områdets attraktioner: shopping i Billund og det kommende LEGO House, LEGOLAND og Lalandia, Billund Lufthavn, Givskud Zoo, shopping i Vejle og en lang række andre oplevelser.

Sdr. Omme Kro & Hotel er en traditionsrig landevejskro, centralt beliggende midt på den jyske hede. Kroen har store, lyse værelser med udsigt til kroens have, der gennemløbes af Omme Å. Personalet på Sdr. Omme Kro står klar til at byde dig velkommen til en gastronomisk oplevelsesrig tur i den dejlige restaurant eller en afslappende nydelsesfuld stund i den hyggelige krostue.

 

Kroophold i Danmark

Kroophold i Danmark

Der findes rigtig mange skønne kroer i Danmark, som tilbyder forskellige former for kroophold og weekendophold.

De danske kroer ligger ofte idyllisk placeret, og mange kroejere gør meget ud af hyggen og charmen på stedet, og kroerne kan derfor ofte tilbyde mere sjæl og charme end for eksempel mange store hoteller.

Har du været på en af kroerne, vil vi elske at høre om dine oplevelser og indtryk under den pågældende kro.

Klik på en landsdel her på siden, for at se en liste over de mange hyggelige kroer i det pågældende område.

Det er også altid muligt at finde et godt tilbud på et kroophold - kig længere oppe på siden, eller se vores side med rejsetilbud. Du kan enten søge på kroernes egne hjemmesider, eller vælge at søge blandt de mange rejseudbydere, som sælger kroferie. Tilbud på kroophold og weekendophold sælges ofte som korte ferieophold, og indeholder ofte forplejning. Hold især øje med last minute kroophold, hvor der virkelig kan være penge at spare.

De danske kroer har en lang og interessant historie, idet den ældste kro kan dateres tilbage til 1198 (Bromølle Kro i Jyderup), og mange andre kroer kan dateres til middelalderen, hvor der blev udstedt kongeligt påbud om at bygge en kro først for hver 4 mil, senere for hver 2-3 mil (1 mil svarer til ca 7,5 km), hvilket dengang svarede til en dagsrejse til hest.

En del af kroerne blev udnævnt til kongeligt priviligerede kroer, hvilket blandt andet gav kroejeren ret til at brænde  brændevin, brygge øl og bage brød - og sælge af det. Det drejede sig primært om de kroer, der lå langs de veje, de kongelige færdedes på. I 1912 blev det vedtaget, og siden 2014 håndhævet, at kroer ikke længere må benytte betegnelsen kongeligt priviligeret kro.

Selv om kroerne har en lang historie, som de holder godt fast ved, har de fleste også formået at følge med tiden. Hvor en overnatning på en kro tidligere var en nødvendighed, fordi rejsen var længere end en dag, benyttes overnatning på kroer i dag mere som en lækker luksus væk fra hverdagen. De fleste kroer tilbyder derfor ikke kun en seng at sove i og et måltid mad til at stille sulten, men et lækkert værelse og udsøgte specialiteter og gourmetmad i krostuen.