Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Australien

Nævn "Sydney, Australien" og de fleste mennesker tænker på operahuset. Operahuset i Sydnet er en betagende bygning formet som enorme skaller eller bølgende sejl, og pryder listen over UNESCO steder. Placeringen med vand på 3 sider er forbløffende. Den danske arkitekt, Jørn Utzon, vandt en international konkurrence for sit design, men trak sig senere ud af projektet. Byggeriet blev endeligt afsluttet i 1973 til en pris ti gange det oprindelige budget.


Sydney Opera House, Sydney NSW 2000, Australien

Tilbud på overnatning Australien

Find en billig overnatning Australien og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Great Barrier Reef er synlig fra det ydre rum og en af de største levende strukturer på planeten. I 1975 blev Great Barrier Reef Marine Park etableret for at beskytte de skrøbelige økosystemer, som omfatter mere end 3.000 koralrev, 600 kontinentale øer, 300 koraller og kystnære mangrove øer. Dykning og snorkling er fantastisk og meget populært ved Great Barrier Reef. Den forbløffende natur omfatter bløde og hårde koraller, mere end 1.600 arter af tropiske fisk, hajer, delfiner, skildpadder, rokker og gigantiske muslinger. De, der foretrækker at forblie tør, kan se revet fra undersøiske visningsstationer og både med glasbund.Uluru (tidligere Ayers Rock) er en af de mest fotograferede naturlige vidundere i Australien, og dækker et areal på 132.566 ha med tørkeprægede økosystemer. Den ligger tæt på Australiens centrum i det traditionelle hjemland for de oprindelige folk, Pitjantjatjara and Yankunytjatjara, som ofte blot kaldes Anangu.


Kata Tjuta Rd, Petermann NT 0872, Australien

Sammen med Operahuset er Sydney Harbour Bridge en af Australiens mest berømte ikoner. Broen er en imponerende præstation og den største stålbuebro i verden. Den blev afsluttet i 1932, 40 år før Operahuset i Sydney.


Sydney Harbour Bridge, Sydney NSW, Australien

Blue Mountains National Park ligger 81 km vest for Sydney og er på lister over UNESCO steder i verden. Parken er skøn og et populært sted at tage på dagsture fra Sydney. Parken omfatter dramatiske kløfter, vandfald, oprindelige klippemalerier og 140 km vandrestier. De mest berømte seværdigheder i parken er de tårnhøje sandsten klippeformationer kaldet de tre søstre. Andre højdepunkter er Katoomba Scenic Railway, som er verdens stejleste jernbane. Vandring, rapelling, klatring og ridning er andre populære ting, som man kan gøre i parken.


W2a Butchers Creek Trail, Blue Mountains National Park NSW 2787, Australien

Melbourne er Australien næststørste by og et populært stop for mange på deres rejser rundt i Australien. Melbourne har et væld af gallerier, teatre, restauranter, butikker, men er samtidig også en grøn by med mange parker og haver. Seværdigheder i Melbourne omfatter Royal Botanic Gardens, National Gallery of Victoria, og Melbourne Cricket Ground, hvor sportsfans kan se cricket om sommeren og australsk fodbold om vinteren.


287-293 Collins St, Melbourne VIC 3004, Australien

Bondi Beach er en af verdens mest berømte strande med surfing og masser af unge mennesker. Stranden er også et fantastisk sted blot at gå en tur, eller nyde en picnic tur. Den naturskønne gåtur fra Bondi til Bronte går langs kysten og begynder i den sydlige ende af stranden og følger kysten for 6 km. Bondi Beach byder selvfølgelig også på et væld af butikker, caféer og restauranter.


Queen Elizabeth Dr, Bondi Beach NSW 2026, Australien

Daintree National Park er den ældste tropiske regnskov på planeten, og har en koncentration af plante- og dyrearter, som ikke findes andre steder på kloden.


Esplanade, Stewart Creek Valley QLD 4873, Australia

Fraser Island strækker sig over 123 kilometer i længden og 22 kilometer på det bredeste sted. Med et areal på 184 000 hektar er det den største sand ø i verden.


20 Wathumba Rd, Fraser Island QLD 4581, Australien

Kakadu National Park dækker mere end 19.840 kvadratkilometer og er en af klodens helt store naturområder. Kakadu er den største nationalpark i Australien og den næststørste i verden. Parken har regnskove, mangrove sumpe, floder, kløfter, gamle klippemalerier, vådområder, vandfald samt en forbløffende mangfoldighed af dyreliv. Ud over de mange pattedyr og krybdyr, bor også mere end 300 forskellige arter af fugle i parken. Besøgende kan se parkens forskelligartede økosystemer i bil, fra luften, med båd på floderne eller til fods via det store netværk af vandrestier.


Jim Jim Rd, Kakadu NT 0822, Australien
 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Australien

Australien er et land med drømme, og et drømme ferieparadis for rigtig mange turister. Australien er verdens mindste kontinent og største ø, og er næsten samme størrelse som USA. Befolkningsmæssigt er Australien dog kun på størrelse med staten New York.

Australien er et land med svimlende kontraster og spektakulære skønheder. Australien har rigtig meget at byde på, alt fra fantastiske naturoplevelser såsom regnskove og dykning ved Great Barrier Reef til kulturelle store oplevelser.