Hald Sø

Hald Sø

Info

Hald Sø

Ravnsbjergvej

8800 Viborg

Tlf.:

E-mail:

Hjemmeside:

Kordinater: 56.39338421385363 / 9.361724853515625

Beskrivelse af Hald Sø

Hald Sø ligger lidt syd for Viborg, og er med sine 31 meters dybde Danmarks næstdybeste sø, og ligger i et meget kuperet og skovklædt terræn, der indbyder især til vandreture.

De mange stejle skrænter omkring Hald Sø, og søens dyb menes at være skabt af dels en stor klump dødis, og dels af istiderne.

Området har været meget benyttet allerede i middelalderen, hvor Hærvejen ned gennem Jylland formentlig er gået lige forbi søen. Hald Hovedgård og Skt. Margrethes Kapel ved Hald Sø er fra den tid.

Hald Sø området har mange besøgende, som nyder skoven, smukke natur og de helt fantastiske udsigter, som man støder på rundt omkring. Heldigvis er området stort, og bevæger man sig blot lidt væk fra Alfarvej er risikoen for "massevandring" minimal.

En rigtig fin vandretur på en times tid finder man på inderøen, hvor der er stier rundt langs søbredden. På sydsiden af inderøen er skrænterne meget stejle, hvilket  blot gør turen endnu mere fantastisk. Der findes masser af afmærkede vandrestier omkring Hald Sø, så der er ruter for enhver.

Billeder for Hald Sø

rejser-rundt.dk