Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Nordjylland

Universitarium er et sommereksperimentarium, hvor du kan se nærmere på udfordringer og fænomener du hører om eller møder i din hverdag. RUMFART – Helt nede på jorden! I år ser vi nærmere på rumfart. Hvordan sender vi mennesker og udstyr op i Rummet. Og hvordan er det at være i Rummet? Udstyret skal kunne holde til ekstreme forhold: meget varme, kulde, ingen tryk og vægtløshed.


Budolfihus, Algade 41
9000 Aalborg

Tilbud på overnatning Nordjylland

Find en billig overnatning Nordjylland og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Museet består af Hanstholms enestående museumsbunker, der under krigen rummede en af de 4 store 38 cm kanoner. Ved bunkeren er opført en bygning, der rummer en spændende udstilling om »Atlantvolden«. Afsæt også tid til en rundtur i det helt unikke frilandsmuseum omkring de store bunkeranlæg. Rundturen kan ske med det gamle ammunitionstog.


Molevej 29
7730 Hanstholm

Nordkraft er Aalborgs nye store kultur- og aktivitetshus. Her kan du gå i teater, lytte til koncerter, opleve kunstudstillinger, se film i biffen, dyrke sport og restauranter.


Kjellerups Torv
9000 Aalborg

Jomfru Ane Gade – også blot kaldt Gaden, er en 150 meter lang og forholdsvis smal gågade i det centrale Aalborg, der udelukkende består af mere end 20 restauranter, diskoteker og værtshuse. Gaden er kendt for at have et rigt natteliv og menneskehav i weekenderne. I dagtimerne er den kendt for at have hyggelige rammer om et rigt restaurationsmiljø.


Jomfru Ane Gade
9000 Aalborg

Springeren - Maritimt Oplevelsescenter hed tidligere Aalborg Søfarts- og Marinemuseum. Som maritimt oplevelsescenter ønsker Springeren at involvere og overraske sine gæster, hvor der fremadrettet fokuseres på en større grad af interaktion med centerets udstilling. Generelt ønsker vi at give vores gæster gode og involverende fortællinger om den danske søfart.


Vester Fjordvej 81
9000 Aalborg

Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum viser mange spændende udstillinger om den store udvikling, som er sket inden for Hæren, Flyvevåbnet, Hjemmeværnet, Politiet og Redningsberedskabet (tidligere Civilforsvaret) med vægten på tiden efter den 2. Verdenskrig.


Skydebanevej 22
9000 Aalborg

Lindholm Høje er en jernalder- og vikingegravplads lige nord for Aalborg. Lindholm Høje var i brug som en gravplads mellem 400 e.Kr. og 1000 e.Kr., og blev udgravet i1952-1958 for at afsløre de 700 grave.


Vendilavej 11
9400 Ålborg

Ved Danmarks nordligste klitter, hvor de to have Kattegat og Skagerrak mødes, ligger Grenen Kunstmuseum. En storslået plads for de permanente udstillinger med malerier af den dansk/svenske skagensmaler Axel Lind og museets skulptursamling, men også for Gallerie Rasmus skiftende udstillinger af dansk og international kunst.


Fyrvej 40
9990 Skagen

Vi giver dig mulighed for at gå på opdagelse i en ægte 2. verdenskrigsbunker. Bunkeren er at finde på Grenen og i bunkeren findes der både filmrum,operationsrum,mandskabsrum,våben osv.


Fyrvej 39
9990 Skagen
Skagens Bamsemuseum blev indviet i august 1998 og er Skandinaviens første og eneste Bamsemuseum. Bamser af alle slags, unge og gamle, mange med historisk baggrund, lever her deres eget uforlignelige liv i det charmerende gamle skagen-hus med have. Stemningen er eventyr og nostalgi.
Oddevej 2B
9990 Skagen

Hjem for digter, forfatter og skagensmaler Holger Drachmann i årene 1902-1908. Åbnede for publikum i 1911, tre år efter hans død. Museet rummer et stort antal malerier, hovedsagelig fra Holger Drachmanns egen hånd, men også andre fra kunstnerkolonien er repræsenteret, herunder P.S.Krøyer, Laurits Tuxen samt Anna og Michael Ancher.


Hans Baghs Vej 21
9990 Skagen

Danmarks første vippefyr med åben brændekurv - opført i 1627. Princippet er enkelt, man vipper kurven ned til jorden, fylder den med brændbart materiale og tænder op. Når fyret vippes op, kan den brændende kurv ses på lang afstand.


Gl. Fyrvej 1
9990 Skagen

Skagen Fyr, som også kaldes det grå fyr blev bygget i 1858, og taget i brug 1. november samme år. Fyret, der er 46 m højt, er Danmarks næsthøjeste, kun overgået af Dueodde Fyr på Bornholm som er en meter højere. Skagen Fyr er tegnet af den danske arkitekt N.S. Nebelong.


Fyrvej 36
9990 Skagen

Skagens Museum blev stiftet for at bevare historien om skagensmalerne og deres værker i de omgivelser hvor de blev skabt. Museet, som er et af Danmarks ældste og mest besøgte kunstmuseer, er en vigtig del af Skagen, og museets unikke og smukke ramme byder på skiftende udstillinger og masser af oplevelser af ligeså høj kvalitet, som det skagensmalerne stod for.


Brøndumsvej 4
9990 Skagen

Vildmosemuseet rummer den usædvanlige historie om Store Vildmose, der i århundreder var et farligt vildnis, som mennesker gerne ville, men ikke kunne opdyrke. Først i 1900-tallet lykkedes det staten at opdyrke “vildmarken” ved en kæmpe indsats.


Paukjærvej 15
9700 Brønderslev

Dorf Møllegård er et af de få bevarede møllegårde i Danmark med både gårdanlæg og vind – og vandmølle, som ligger idyllisk placeret ved møllesøen på kanten af Dronninglund Storskov. Her fortælles historien om et velhavende møller – og bondehjem gennem århundreder.


Storskovvej 39
9330 Dronninglund

Try Museum er et mindre frilandsmuseum med en smedje, en kopi af et stuehus og en lille gård. Her oplever man livet på landet i 1800-tallet og 1900-tallet og teamudstillinger om livet i en stationsby som f.eks. en barbarsalon og et apotek.


Højskolevej 1
9330 Dronninglund

I Nordeuropas største akvarium Nordsøen Oceanarium i Hirtshals i Nordjylland kan du sammen med Skipper og hans besætning tage på ekspedition i Nordsøen og udforske de 7 destinationer til lands, til vands og helt til bunds på det allerdybeste sted i Nordsøen.


Willemoesvej 2
9850 Hirtshals

Søger du oplevelser i Nordjylland, ligger Aalborg Zoo som en grøn oase og venter på at tilbyde et væld af forskelligartede tilbud. Over 140 forskellige dyrearter vises frem i rolige og rekreative omgivelser.


Mølleparkvej 63
9000 Aalborg

Urania Observatoriet i Aalborg i Nordjylland blev indviet 1988 og rummer Danmarks største offentligt tilgængelige linsekikkert, som giver mulighed for at opleve nogle af himmellegemerne på nærmere hold. 


Borgmester Jørgensens Vej 13
9000 Aalborg

Læsø Saltsyderi er et levende museum hvor der fremstilles sydesaltet efter ældgamle metoder i en rekonstrueret Sydehytte. Det mineralholdige havsalt er et eksklusivt produkt, som i dag sælges. I Læsø Saltsyderi vises arbejdsgangen, som den må have set sig ud i middelalderen.


Hornfiskrønvej 3
9940 Læsø

Fortiden, nutiden og fremtiden er samlet på Hjallerup Mekaniske Museum i Nordjylland. Her kan du opleve den dynamiske tekniske udvikling fra landbrugets mekanisering og industriens indtog i Danmark op gennem 1900-tallet.


Algade 42
9320 Hjallerup

I de skønne natur omgivelser ved Bannerslund lige nord for Frederikshavn i Nordjylland ligger en 18 hullers Fodboldgolfbane. Bannerslund Fodboldgolf er en oase med 2-3 timers sjov underholdning og samvær. Medbring selv madkurven og få en skøn dag i herlige naturomgivelser. 


Strandbyvej 119
9970 Strandby
Fårup Sommerland er en forlystelsespark helt ude i skoven i Nordjylland, og byder på masser af skæg og ballade for hele familien. Fårup Sommerland har udover alverdens forlystelser til både vovehalsene og de lidt mere forsigtige et enormt vandland.
Pirupvejen 147
9492 Blokhus

Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit. Råbjerg Mile ligger ved Bunken Klitplantage ca. 16 km sydvest for Skagen, og byder på en fascinerende naturoplevelse.


Raabjerg Mile
9990 Skagen

Sct. Laurentii Kirke 4 km syd for Skagen i Nordjylland sandede til under den store sandflugt, og måtte lukke. I dag står kun kirketårnet tilbage som minde om sandflugten.


Skagen Klitplantage
9990 Skagen

Grenen i Nordjylland er Danmarks nordligste punkt, og består af en sandodde, hvor Kattegat og Skagerrak mødes.


Grenen
9990 Skagen

Skagen Kirke er en kirke beliggende i Skagen by. Den er oprindeligt opført 1841 efter tegninger af overbygningsdirektør C.F. Hansen og ombygget 1909-10 af Ulrik Plesner og Thorvald Bindesbøll, hvorved bl.a. tårnet og det markante barokinspirerede spir kom til. C F Hansens interiør forblev uændret mht. pulpituret, men derudover fik Thorvald Bindesbøll helt frie hænder.


Ved Kirken 2
9990 Skagen

Hos Escape Denmark i Frederikshavn tilbyder vi såkaldte Escape Games for alle aldre. Escape games er også kendt som Escape Room, Live Escape, Mystery Room, Quest Game - ja kært barn har mange navne. Det handler kort fortalt om at løse sin mission sammen med sit hold. Det har man 60 minutter til. For at løse missionen skal man samarbejde, tænke kreativt/logisk og løse de gåder og udfordringer man bliver stillet.


Kirkegade 2 st.
9900 Frederikshavn
 

Seværdigheder Danmark

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Nordjylland

Her på siden kan du finde seværdigheder i Nordjylland. Der er mange skønne seværdigheder i Nordjylland, som du kan opleve på din ferie i Nordjylland.

Find en nordjysk seværdighed, der lige passer dig, enten ved at klikke på kortet, eller ved at kigge i listen nedenunder.

Har du allerede besøgt en nordjysk seværdighed, vil vi rigtig gerne høre om dine oplevelser der - klik blot på den seværdighed, du har besøgt, og skriv en kommentar - vi glæder os til at høre om dine erfaringer.