Sparebøssemuseet

Sparebøssemuseet

Info

Sparebøssemuseet

Middelgade 1

8900 Randers C

Tlf.: 89121212

E-mail: sparmuseum@gmail.com

Hjemmeside: https://www.sparebossemuseet.dk

Kordinater: 56.459287 / 10.036505

Beskrivelse af Sparebøssemuseet

Danmarks eneste museum for sparebøsser ligger i Randers og der er gratis adgang.

Museets imponerende samling af 3.500 sparebøsser viser de almindeligste typer af danske sparebøsser, men samlingen indeholder også sparebøsser fra mange andre lande.

Når du bevæger dig ind i Sparebøssemuseet, er det som at træde ind i en helt anden verden. En verden fyldt med opsparingens historie; først og fremmest illustreret med en meget stor samling af sparebøsser fra hele verden. De ældste af dem kan dateres helt tilbage til 1600-tallet og giver dermed et spændende indblik i sparebøssens historie.

Mange af sparebøsserne er oprindelig købt som gaver til børn til opsparing af mønter og sedler, og når man ved, at mange af sparebøsserne skulle slås i stykker for at få fat i sparepengene, så er det overraskende, at så mange er bevaret og fortsat er intakte.

Sparebøssemuseet indeholder alle typer sparebøsser. Mekaniske sparebøsser med sjove funktioner, keramiske sparebøsser og sparebøsser af træ, metal og plastik. De voksne kan helt sikkert genkende sparebøssen fra deres barndom.

Ud over de mange sparebøsser giver museet også et indblik i et dansk pengeinstituts historie. Gamle indlånsbøger, regnemaskiner og pengesedler er blot nogle af de mange andre effekter, som også kan opleves.

Se også vores Facebook side: https://www.facebook.com/sparebossemuseet

Billeder for Sparebøssemuseet

rejser-rundt.dk