Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Frankrig

Senest opdaterede seværdigheder

Château de Versailles er på listen over UNESCO steder og en af ​​de mest spektakulære seværdigheder i Frankrig. Oprindeligt oprettet for kong Louis XIII som en lille jagthytte, men blev ombygget mellem 1661 og 1710 af kong Ludvig XIV til et monumental palads.

Tilbud på overnatning Frankrig

Find en billig overnatning Frankrig og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Disneyland Park er den ene af 2 forlystelsesparker i Disneyland Paris. Disneyland Park er delt op i 5 "lande" med hver sit tema - der er Main Street U.S.A., Frontierland, Adventureland, Fantasyland og Discoveryland.

Opdag de magiske seværdigheder, underholdning, særlige begivenheder og mere i Walt Disney Studios Park, hvor 5-stjernede produktionszoner giver liv til Disney-film og -tv.

Eiffeltårnet i Paris er blandt de mest berømte monumenter i verden, og er uden tvivl vartegn nummer 1 i Paris. Eiffeltårnet er designet af Alexandre-Gustave Eiffel og bygget til Verdensudstillingen i Paris 1889, som ligeledes markerede hundredåret for den franske revolution. Eiffeltårnet er 307 meter højt, og var ved åbningen verdens højeste bygning. Du kan opleve Eiffeltåret fra 3 etager, hvor alle 3 kan nås med elevator. Første og anden etage kan endvidere nås ad trapper. Fra toppen af Eiffeltårnet er der en fantastisk udsigt over Paris. Tårnet består af 18.000 stykker smedejern, der holdes sammen af ​​2,5 millioner nitter, og strukturen betragtes som en mesterlig arkitektonisk bedrift. Hver aften efter mørkets frembrud tændes lysene i tårnet.

Det verdenskendte museum Louvre i Paris har til huse i et overdådigt palads, som tidligere var beboet af Frankrigs konge. Besøgende kommer ind på Louvre gennem den ikoniske  glaspyramide, som er designet af Ieoh Ming Pei i 1917 og ligger foran museet. Louvre-museet har mere end 30.000 kunstværker, fra antikviteter til middelalderens kunst og europæiske malerier fra det 15. til 19. århundrede. Det er umuligt at se det hele på ét besøg, og de fleste besøgende vælger derfor at fokusere på et enkelt galleri, eller går efter højdepunkterne på Louvre. Museets mest berømte værk er det verdenskendte maleri Mona Lisa, malet af Leonardo da Vinci i 1503-1506.

Som en triumf for gotisk arkitektur, ligger Notre-Dame i hjertet af Paris på øen Ile de la Cité nær Latinerkvarteret. Notre-Dame katedralen blev grundlagt i 1163 af kong Ludvig IX og biskop Maurice de Sully, og det tog næsten 200 år samt utallige arkitekter, tømrere og stenhuggere at konstruere Notre-Dame-katedralen. Notre Dame er dermed blandt de ældste bygninger i Paris. Samtidig er Notre Dame blandt de største og mest berømte kirker i verden. Notre Dame katedralen er åben hver dag året rundt fra kl 8.00 - 18.45. Det er gratis at komme ind og se Notre Dame. 

Gourdon er en lille og meget idyllisk by, der ligger helt oppe på en bjergtop, med smuk udsigt - selv på en diset dag - langt ud over Middelhavet, som ligger ca. 15 km væk. Gourdon oser af provencialsk charme, men bærer dog trods alt også en smule præg af de rigtig mange turister, der besøger byen.
Kildespringet i Fontaine-de-Vaucluse er et af de største i verden, og i foråret, hvor der er mest vand, vælter 200.000 liter vand frem hvert sekund. Om sommeren er vandmængderne noget mere moderate pga. tørken. Kilden i Fontaine-de-Vaucluse samles af mange små kilder inde i bjerget, som ikke kan ses. Den gamle papirmølle ved Fontaine-de-Vaucluse skulle også være et besøg værd.
Chemin de Fer de La Mure er en veteranjernbane, der kører en smuk rute gennem den franske natur. Turen byder på den enen smukke udsigt efter den anden, og motiverne varierer mellem højdedrag, opdæmmede søer, bjergslugter, viadukter og tunneller. Vetarantoget kører mellem byerne Saint-Georges-de-Commiers og La Mure.

Pont d'Arc er en stor naturskabt klippebro hen over floden. Floden har med tiden dannet den dybe kløft, som den løber igennem i dag, og således også banet vejen for vandet under broen Pont d'Arc. Området kan opleves både til fods og i kano/kajak.

Krokodillefarmen er et mere end 8000 km2 stort anlæg med mere end 400 krokodiller. Udover krokodiller er der også en stor flok kæmpeskildpadder fra Seychellerne, fritflyvende fugle samt eksotiske planter. Krokodillefarmen har åbent alle dage året rundt fra 9.30.

Gorges du Fier er en naturlig kløft, der er 250 meter lang, 5 meter bred, og med 25 meter ned til floden i bunden af kløften. Man kan gå gennem kløften på en gangbro, der hænger på kløftens side. Gorges du Fier kløften har mange specielle klippeformationer. Der er desuden et informationsområde, hvor man kan lære mere om naturen og geologien i området.

 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Frankrig

Frankrig er et vidunderligt land at rejse i - uanset hvordan du rejser. Frankrig byder på et væld af spændende seværdigheder, attraktioner og oplevelser, til både store og små.

Du kan også klikke dig ind på et område i Frankrig nedenfor, for at se de franske seværdigheder i netop dette område.

Der findes mange flere seværdigheder og attraktioner i Frankrig, end vi har listet her. En god måde at finde flere seværdigheder i Frankrig er at drage afsted, og så spørge dig frem på hotellet, campingpladsen eller cafeen - franskmændene er mere end villige til at dele ud af deres viden om de lokale seværdigheder i Frankrig.