Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Italien

Senest opdaterede seværdigheder

Cattedrale di Santa Maria del Fiore (eller blot Duomo) er domkirken i Firenze. Den ligger på en forholdsvis lille plads, og foruden den egentlige kirkebygning står der også dåbskapellet og klokketårnet.

Tilbud på overnatning Italien

Find en billig overnatning Italien og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Piazza del Duomo ligger i hjertet af det historiske centrum af Firenze. Det er domineret af af katedralen og de relaterede bygninger, såsom Giottos klokketårn og dåbskapellet San Giovanni.

Piazza della Signoria er en L-formet plads foran Palazzo Vecchio i Firenze, Italien. Den blev opkaldt efter Palazzo della Signoria, også kaldet Palazzo Vecchio. Det er omdrejningspunktet for oprindelse og af historien om den florentinske Republik og stadig fastholder sit ry som politisk centrum af byen.

Piazzale Michelangelo (Michelangelo Square) er en firkant med en panoramisk udsigt over Firenze, Italien, som ligger i Oltrarno bydelen.

Bargello, også kendt som Palazzo del Bargello, Museo Nazionale del Bargello, eller Palazzo del Popolo (Palace of the People) er en tidligere kaserne og fængsel, men nu et kunstmuseum i Firenze, Italien.

Ledrosøen har ry for at være en overset perle kun 15 km vest for Gardasøen. Ledrosøen er bestydelig mindre end Gardasøen, og omgivelserne er rolige, små byer og masser af bjerge. Ledrosøen ligger i 655 meters højde, mod Gardasøens 65 meter, så temperaturen vil være et par grader lavere, hvilket kan være tiltrængt på en varm sommerdag. 

Den romerske digter Catullus, der levede 84-54 f.Kr., havde en villa i den fjerneste ende af halvøen. Villaens omfattende ruiner er stadig et puslespil for historikere, hvis teorier varierer fra en enorm badeanstalt til en gammel version af et resort.

Parco Avventura delle Busatte er en klatrepark ved Torbole i den nordlige ende af Gardasøen. Klatreparken har 5 forskellige klatreruter i forskellige sværhedsgrader - og i forskellige højder. Sikkerheden er i top, da der skal benyttes både seler og hjelme på klatrebanerne, og sikkerhedsreglerne gennemgås inden du bliver sluppet fri i trætoppene. I forbindelse med parken finder du også en stor BMX park af international standard.

Vest for Riva del Garda ligger kirken Chiesa Santa Barbara højt oppe ad bjergsiden. Kirken ligger 5-600 højdemeter over Gardasøen, og kan nås til fods på en god times tid. Vandreturen er krævende, men udsigten deroppe fra er det hele værd. Fra kirken har du en fantastisk udsigt over Riva del Garda og over Gardasøen og bjergene øst for søen. Om aftenen er kirken lyst op, og er nem at se nede fra byen.

Gardasøens balkon på vestsiden af Gardasøen, er en oplevelse du ikke må snyde dig selv for, hvis du er til flot bjergkørsel. De stejle og dramatiske bjerge danner rammen om de mest fantastiske udsigter over Gardasøen. Gardasøens balkon finder du på vejene SP38 og SP115, der går gennem områderne Tignale og Tremosine. Udover de mange hårnålesving og tunneller kommer du også forbi mange hyggelige bjerglandsbyer.

På vingården Villa Calicantus i Calmasino nær Bardolino ved Gardasøen kan du komme på en fantastisk vinsmagning hvor ejeren af stedet fortæller vidt og bredt om vindyrkning, mens du får lov at smage forskellige af hans økologiske vine direkte fra fad. Arrangementet varer minimum 3 timer. Det er nødvendigt at booke på forhånd, og vinene ledsages af smagsprøver på forskellige lokale specialiteter.

På olivenoliemuseet i Cisano lidt syd for Bardolino på Gardasøens sydøstkyst kan du få et indblik i, hvordan man traditionelt har fremstillet olivenolie. Du kan se mange forskellige maskiner og redskaber, og se en film der viser produktionen af olivenolie. I butikken kan du købe et væld af lækre produkter, primært relateret til olivenolie, og du kan være heldig at der er smagsprøver.

 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Italien

Italien er et meget yndet feriemål, og Italien modtager hver år masser af turister. Folk tager til Italien for mange grunde, blandt andet de mange spændende italienske seværdigheder, det venlige og varme klima i Italien, den fantastiske natur i Italien, og naturligvis deet italienske køkken.

Der findes mange forskellige slags seværdigheder og attraktioner i Italien. Særligt kulturelle seværdigheder i Italien og historiske seværdigheder i Italien trækker mange turister til landet. 

Her på siderne finder du masser af seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Italien.