Jordpyramider Bolzano

Jordpyramider Bolzano

Info

Jordpyramider Bolzano

Longomoso

Sydtirol, Italien

Tlf.:

E-mail:

Hjemmeside: www.ritten.com/smartedit/documents/download/lageplan_2010.pdf

Kordinater: 46.55281 / 11.46854

Beskrivelse af Jordpyramider Bolzano

En af de specielle seværdigheder i Renonområdet i Dolomitterne er jordpyramiderne, som blandt andet findes ved Longomoso. Jordpyramiderne ved Renon/Ritten er de højeste i Europa. Jordpyramider er naturens værk, og er dannet ved erosion af moræneskråninger, ved at regnvandet skyller den jord væk, som ikke ligger beskyttet under en sten. På den måde opstår disse søjler af jord, som bliver op mod 30 meter høje, inden de bliver for slanke og styrter sammen, eller den beskyttende sten på toppen vælter ned. Stenen på toppen af jordpyramiderne beskytter jorden nedenunder fra regnvandet, således at jorden forbliver tør og hård, mens den omkringliggende jord skylles væk. Jordpyramiderne ændrer sig således hele tiden.

Der går en sti langs kanten af kløften, hvorfra man har et fint udsyn både til jordpyramiderne og det omkringliggende landskab. Fra stien kan man også få et tæt kig til den meget lerede jord, som jordpyramiderne dannes af, og dermed måske bedre forstå naturens kunstneriske evner. 

For at komme til jordpyramiderne ved Longomoso, kan du tage kabelbanen fra Bolzano, og smalsporbanen videre til Collalbo, hvorfra du går resten af vejen. Turen er nogenlunde skiltet, men det kan være en god ide med et kort i lommen.

Billeder for Jordpyramider Bolzano

rejser-rundt.dk