Svævebanen Funivia del Renon - Rittner Seilbahn

Svævebanen Funivia del Renon - Rittner Seilbahn

Info

Svævebanen Funivia del Renon - Rittner Seilbahn

Rittnerstrasse/Via Renon 12

Bolzano/Bozen, Italien

Tlf.:

E-mail:

Hjemmeside:

Kordinater: 46.49992 / 11.36394

Beskrivelse af Svævebanen Funivia del Renon - Rittner Seilbahn

Renon (Rittner) er et af de mange plateauer i Dolomitterne. Fra Bolzano er der adgang til Renon med Rittner svævebanen (Funivia del Renon), som man finder 200 m nordøst for banegården i Bolzano, og som fører op til den hyggelige landsby Suprabolzano (Oberbozen) i 1221 meters højde. Dalstationen er nem at finde, da det er en rund og moderne bygning, der tydeligt skiller sig ud fra de mere traditionelle omgivelser, samtidig med at man både på afstand og tæt på kan se kablerne med de store røde kabiner i kontinuerlig drift.

Turen er forholdsvis billig (7 € for en returbillet med både kabelbanen og smalsporsjernbanen), da den udover at være en oplevelse for turisterne også fungerer som almindelig offentlig transport for de mennesker, der bor i Suprabolzano og omegn. 

Turen med kabelbanen fra Bolzano varer et kvarter, og er usædvanlig smuk. Stille og roligt bliver man ført op ad bjerget, højt hævet over vinmarkerne, og hele tiden med den mest fantastiske udsigt hele vejen rundt til bjerge både nær ved og langt, langt borte, samt til Bolzano. 

Fra Suprabolzano, hvor kabelbanen slutter er der masser af smukke vandreruter, ligesom der findes en gammel hyggelig smalsporsjernbane fra 1907 lige ved siden af, som man kan køre med til endestationen Collalbo (Klobenstein), hvorfra der ikke er langt at gå til jordpyramiderne ved Longomoso. Desværre er ikke alle togene på smalsporsbanen af gammel dato, hvilket går lidt ud over charmen, men i og med at togene dagligt benyttes af masser af lokale pendlere, er det jo nok en meget naturlig - og nødvendig - udvikling. Husk at køre billetten gennem automaten inden du stiger ombord på toget, så den kan blive stemplet. 

Kort over vandreruter kan købes hos turistkontoret ved smalsporsjernbanen i Suprabolzano, eller man kan følge turbeskrivelsen i Turen går til Norditalien, side 31. 

Billeder for Svævebanen Funivia del Renon - Rittner Seilbahn

rejser-rundt.dk