Parco Nazionale delle Cinque Terre

Parco Nazionale delle Cinque Terre

Info

Parco Nazionale delle Cinque Terre

Parco Nazionale delle Cinque Terre

Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, Ligurien, Italien

Tlf.:

E-mail:

Hjemmeside: www.parconazionale5terre.it

Kordinater: 44.10687 / 9.72838

Beskrivelse af Parco Nazionale delle Cinque Terre

Cinque Terre ligger på Riviera Levante i Ligurien, og siges at være et af de absolut smukkeste steder i Italien - og det siger vist ikke så lidt. Cinque Terre betyder "de 5 jorde" og består af 5 små byer: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Byerne ligger meget idyllisk som hugget ind i klippesiderne, og området blev i 1999 gjort til nationalpark - Parco Nazionale delle Cinque Terre, og kom i 2002 med på Unescos liste over verdensnaturarv. Cinque Terre kan vist kun være et must-see...

Byerne i Cinque Terre er mere eller mindre bilfri, og ikke direkte forbundet af veje. Derimod er der gode togforbindelser - gennem adskillige tunneller - mellem byerne, og ligeledes masser af sejlruter mellem byerne i Cinque Terre om sommeren. Derudover er Cinque Terre forbundet på kryds og tværs af omkring 45 km vandrestier. Områderne mellem byerne har traditionelt været anvendt til dyrkning af vin, oliven og citroner, og for overhovedet at gøre jorden brugbar har bønderne gennem tusinder af år opbygget terrasser af stengærder efter en helt speciel byggeteknik uden mørtel, som holder på jorden, som således undgår at blive skyllet i havet.

En god måde at komme rundt i området er ved at købe et dagskort til toget, som også giver adgang til vandrestierne. På den måde kan du tilrettelægge din dag lige som du har lyst. Uanset hvor du vælger at gå, eller at stå af toget, bliver du belønnet med smukke udsigter og skønne omgivelser.

Vandrerute 2 (Sentiero Azzuro, den blå rute), som går langs kysten gennem alle 5 byer, kan klares på ca. 5 timer + pauser. Selvom denne rute er den nemmeste af ruterne i området, byder den på massevis af fortryllende udsigtspunkter. En anden populær tur er 'Kærlighedsstien', hvor mange par har hængt symbolske hængelåse op på hegnet. Denne tur er kort og nem og kan klares af de fleste.

Sæt også tid af til at snuse rundt i en eller flere af byerne - selv om her er lidt turistet, er hyggen og atmosfæren helt i top.

Billeder for Parco Nazionale delle Cinque Terre

rejser-rundt.dk