Colosseum

Colosseum

Info

Colosseum

Piazza del Colosseo

00184 Roma, Italien

Tlf.: +39 06 3996 7700

E-mail:

Hjemmeside: www.the-colosseum.net

Kordinater: 41.890268 / 12.492315

Beskrivelse af Colosseum

Colosseum i Rom fortæller historien om et af historiens meget spetakulære bygningsværker. Colosseum blev bygget af kejser Titus for hen ved 2000 år siden i det vellykkede forsøg på at købe romernes gunst. I tiden op til byggeriet af Colosseum havde Rom været plaget af blandt andet krig, pest og brande i store dele af byen, og man manglede derfor noget at samles om.

Før Colosseum byggedes amfiteatre som halvcirkler, hvilket fungerede fint i forhold til optrædender på scenen. Colosseum skulle imidlertid benyttes til gladiatorkampe, dyrekampe og henrettelser, hvortil den ovale form, som Colosseum jo har, er mere hensigtsmæssig. Colosseums ovale facon er geometrisk perfekt, og formen benyttes også i dag, når der skal bygges stadioner m.m.

I højden er Colosseum bygget i tre etager, således at der var plads til alle samfundslag - tilfældigheder var der derimod ingen af, når tilskuerne skulle placeres - de samfundsmæssigt vigtigste personer sad nederst, og almindelige borgere sad øverst. Kriminelle personer var der også plads til - de blev nemlig ofte henrettet i pauserne som en del af underholdningen!

I 400 år fungerede Colosseum som samlingsted i Rom, og udgjorde samtidig grundstenen til vore dages underholdningsindustri. Et jordskælv lagde dele af Colosseum i ruiner, og satte dermed en stopper for festlighederne.

I dag står Colosseum som et tydeligt minde om romertiden, og et besøg i Colosseum giver nemt en fornemmelse af oldtidens barbariske kampe.

Kniber det med at formidle historien og magien til børnene, er der en gladiatorskole på stedet, hvor børnene kan blive klædt ud i romerske dragter og lære noget om gladiatorkampene.

Billeder for Colosseum

rejser-rundt.dk