Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Kroatien

Trogir omtales ofte som en af de skønneste byer omkring Middelhavet, og den gamle bydel i Trogir er som helhed på Unescos verdenskulturarvsliste, så noget må der være om snakken. Trogir ligger på en lille ø, der er forbundet med bro både til fastlandet og øen Ciovo.
Trogir
Trogir, Kroatien

Tilbud på overnatning Kroatien

Find en billig overnatning Kroatien og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Øen Krk ligger i Kvarnerbugten i Kroatien, og er på størrelse med Bornholm. Krk tiltrækker mange turister hver sommer, som kommer for at opleve den smukke natur, de dejlige strande og de hyggelige landsbyer. Krk er forbundet med fastlandet med en bro. Flere byer på Krk er værd at slå et smut forbi, blandt andet Krk by, Baska, Malinska og Vrbnik.
Krk
Krk, Kroatien
Vrsar er en mindre by på Istriens vestkyst i Kroatien. Vrsar ligger på en bakketop helt ud til vandet. Vrsar byder på små, snævre gader, og mange udsigtspunkter rundt omkring i byen. I Vrsar er der også en populær havnepromenade. Lidt nord for Vrsar finder du en kendt skulpturpark.
Vrsar
Vrsar, Kroatien
Groznjan er en lille landsby i Istrien i Kroatien. Groznjan ligger på en bakketop med storslået udsigt over Istrien. Groznjan har en velbevaret bymur fra middelalderen. Mange kunstnere har bosat sig i Groznjan, som derfor har et rigt udbud af gallerier og arbejdende værksteder.
Groznjan
Groznjan, Kroatien
Zagreb er hovedstad i Kroatien, og byder på masser af spændende seværdigheder. Trg Bana Jelacica er Zagrebs centrale torv, hvor der altid er liv, og lige ved siden af ligger hovedstrøget Ilica. Bag disse finder du den gamle tandhjulsbane, som kører dig fra bydelen Donji Grad op til bydelen Gornji Grad. Heroppe finder du en fantastisk udsigt over byen i Lotrscak tårnet.
Zagreb
Zagreb, Kroatien
Bisevo er en lille ø på små 6 km2, der ligger lidt sydvest for Vis. Bisevo er mest kendt for sin blå grotte, som kan ses fra båd. Grottens blå lys træder frem på klare dage med roligt vand mellem kl. 11 og 12, når solens lys rammer gennem en åbning i klipperne under vandet.
Bisevo
Bisevo, Kroatien
Hvar er en langstrakt ø i Adriaterhavet ud for Dalmatiens kyst i Kroatien. Hvar er kendt som stedet hvor de unge, smukke og rige mødes og fester, men Hvar er også smukke udsigter, historiske bygninger og kulturelle skatte. Hvar har mange strande med krystalklart vand.
Hvar
Hvar, Kroatien
Selvom Mostar ikke ligger i Kroatien, men i Bosnien-Herzegovina, er det et populært udflugtsmål fra Kroatien. Trods beliggenheden tæt på Kroatien, er Mostar som at træde ind i en helt anden verden. Det orientalske præg i Mostar leder tankerne hen på 1001 nats eventyr.
Mostar
Mostar, Bosnien Herzegovina
Limski kanalen er en 9 km lang fjord, der strækker sig ind mellem stejle skrænter mellem Vrsar og Rovinj. Limski-kanal opleves bedst fra vandet, og man kan komme på forskellige bådture ind gennem Limski kanalen. I klippevæggene langs kanalen er der masser af naturlige kalkstenshuler.
Limski
Limski, Vrsar, Kroatien
Dubrovnik ligger allersydligst i Kroatien, og er en af de smukkeste byer i Europa. Dubrovnik af tykke fæstningsmure, hvor man kan gå hele vejen rundt om byen. Dubrovnik er på Unescos liste over verdenskulturarv. Dubrovnik er bilfri, og skilte ved byportene fortæller om byens seværdigheder.
Dubrovnik
Dubrovnik, Kroatien
Kamenjak er en halvø med beskyttet natur allersydligst i Istrien. Kamenjak er knap 10 km lang, og har en kystlinje på ca. 30 km fyldt med lækre små strande, smukke bugter og flotte udsigter til små øer i det krystalklare vand.
Premantura
Premantura, Istrien, Kroatien
Rovinj er en lille hyggelig by midt på Istriens vestkyst. Den gamle bydel i Rovinj ligger på det, der engang var en ø, men som nu er forbundet med fastlandet. Selve Rovinj by er bilfri, og består af smalle, hyggelige gader med masser af små specielle butikker. Rovinj tiltrækker mange kroatiske kunstnere, hvilket præger bybilledet. Midt i Rovinj ligger en kirke, hvor der fra tårnet er en rigtig god udsigt over hele Rovinj.
Rovinj
Rovinj, Istrien, Kroatien
Plitvicesøerne er en af de mest besøgte seværdigheder i Kroation. Nationalparken Plitvicka jezera består af 16 søer med vandfald i mellem, og er med på Unescos liste over verdensarv. Parken er velorganiseret med 18 km træbroer rundt langs søerne, el-færger på den største sø, og et tog der kører rundt mellem 4 stoppesteder i parken. Det hele er inkluderet i entreen, som er 110 kuna for voksne og 55 kuna for børn. Sæt gerne en hel dag af i parken.
Plitvicka jezera
53231 Plitvice, Kroatien
Nationalparken Paklenica ligger i den sydlige del af Velebit bjergkæden, ikke langt fra Zadar i det nordlige Dalmatien i Kroatien. Nationalparken Paklenica ligger omkring 2 dybe kløfter, Velika Paklenica og Mala Paklenica, der begge er dannet af havet. De stejle kløfter gør området til et mekka for klatreaktiviteter. Nationalparken Paklenica byder på et væld af finurlige klippeformationer og kalkstensrelieffer, i særlig grad i området Bojinac.
Paklenica
23244 Starigrad-Paklenica, Kroatien
Nationalparken Nordlige Velebit ligger i den sydlige del af Kvarnerbugten, og består mest af bjerge. Nationalparken Nordlige Velebit rummer en række af attraktioner, blandt andet en botanisk naturhave, de dybe grotter Lukina jama, og bjergformationerne Hajducki og Rozanski kuk. Der er masser af vandreruter, guidede ture i nationalparken, samt en håndfuld af de såkaldte educational trails, hvor mange informationstavler undervejs på ruten giver nyttig viden om fx dyrelivet, plantelivet, eller tidlige bosættelser i området.
Sjeverni Velebit
53274 Krasno, Kroatien
Nationalparken Mljet ligger på øen Mljet lige ud for Dubrovnik. Mljet siges at være den smukkeste af de mange øer i Adriaterhavet. Vegetationen på Mljet er frodig og meget forskelligartet. I Nationalparken Mljet findes der 2 dybe bugter, som snarere ligner søer, og i den ene ligger der en lille ø med et benediktiner-kloster fra 1100-tallet. For at komme til Mljet sejler du fra Prapratno.
NP Mljet
20226 Govedari, Mljet, Kroatien
Nationalparken Krka ligger omkring Krka floden i det nordlige Dalmatien i Kroatien. Nationalparken Krka er et helt fantastisk smuk område, mest kendt for de overdådige vandfald Skradinski Buk og Roski Slap, der begge vælter ud over mange naturlige trapper. Derudover er øen Visovac et tilløbsstykke, ligesom de dybe kløfter kan tage pusten fra de fleste. Man kan sagtens bruge en hel dag i Krka nationalparken.
Krka Skradin
22000 Sibenik, Kroatien

Nationalparken Brijuni ligger ud for Istriens kyst og består af 14 små øer og det omkringliggende hav. Du kan sejle til den største af øerne fra Fazana lidt nord for Pula. Du kan leje cykler og elbiler på øen, eller du kan tage på ekskursion med turisttoget. Brijuni var i sin tid sommerresidens for Tito, ligesom der findes vigtig arv fra romertiden i Brijuni Nationalpark.


Brijuni
52212 Fazana, Istrien, Kroatien
 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Kroatien

Kroatien er et fantastisk smukt land at rejse i. Masser af overdådig natur i form af såvel bjerge som de mere end 1100 øer samt mange kulturelle rigdomme er, hvad du mødes af på en rejse til Kroatien. Kroatiens seværdigheder og attraktioner er derfor i høj grad præget af natur og kultur. 

Kroatien ligger med en lang kystlinie ud mod Adriaterhavet, syd for Slovenien og Ungarn, og vest for Bosnien-Herzegovina og Serbien. Desuden er der færgeruter til Italien herfra. Kroatien byder på masser af sol og varme om sommeren. 

Lad dig inspirere af listen herunder over attraktioner og seværdigheder i Kroatien.