Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Østrig

Senest opdaterede seværdigheder

Det historiske centrum af Wien er rig på arkitektoniske ensembler, herunder barokke slotte og haver, samt store bygninger, monumenter og parker.

Tilbud på overnatning østrig

Find en billig overnatning østrig og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Tag en spadseretur i denne gamle bydel i Salzburg og oplev de mange gamle og flotte bygninger, butikker, værksteder og caféer.

Et af Salzburgs ældste og mest attraktive kirker. Kirken blev bygget færdig i 1143 og ændre flere gange i det 16. og 17. århundrede.

St. Peter's Abbey blev grundlagt af St. Rupert i 690 e.Kr., og tjente som bolig for ærkebiskopper indtil 1110. Mens de nuværende bygninger stammer hovedsageligt fra det 17. og 18. århundrede, er de fortsat et imponerende bevis på arkitektoniske evner.

Domkirken er en fremtrædende bygning takket være sine to 79 meter høje tårne. Byggeriet af Salzburg domkirken blev afsluttet i 1657, og er berømt for sin italienske stil og dens rolle som stedet for dåben af Mozarts dåb.

Salzburg er domineret af den maleriske fæstning Hohensalzburg, på den sydøstlige top af ​​Mönchsberg. Du kommer dertil enten ved at gå ca. 20 min. fra den gamle bydel, eller med en togbane. Andre højdepunkter er gården med sin lille kirke St. George (Georgskirche) fra 1502 og den berømte Salzburg Bull (Salzburger Stier), der stadig spiller dagligt klokkespil i Neugebaude.

I hjertet af Salzburgs gamle bydel er en af ​​byens største pladser og det bedste sted, hvorfra man kan begynde at udforske de mange turistattraktioner, som den smukke by Salzburg har at byde på. Omdrejningspunktet for Residenzplatz er den fantastiske Residenz Brunnen, et mesterværk af marmor lavet af en italiensk billedhugger i 1661. Pladsen er også ofte brugt til koncerter, fest nytårsaften og et fremragende julemarked.

Stedet, hvor Wolfgang Amadeus Mozart blev født den 27 Januar 1756, er et fascinerende museum med mange udstillede ting af Mozart.

Blandt Wiens mest populære attraktioner finder du Belvedere Paladset, som er 2 pragtfulde bygninger, det nederste Belvedere og det øverste Belvedere. Højdepunkter i besøget på Belvedere Paladset omfatter stueetagens Hall med sine statuer og den ceremonielle trappe med sine mange flotte kalkmalerier, og Marmorhallen, en fantastisk to-etagers hal med mange tidstypiske skulpturer og malerier.

Wiens vigtigste gotiske bygningsværk er katedralen St. Stephens. Dens historie går helt tilbage til det 12. århundrede, og kirken er blevet ombygget mange gange gennem de næste århundreder, særligt efter 2. verdenskrig. Du kan komme op i tårnet (med en hurtig elevator) og nyde udsigten.

På den Spanske Rideskole i Wien kan man opleve de verdensberømte Lipizzanere udføre deres imponerende ridekunst. De stolte traditioner har overlevet igennem 450 år.

Hofburg er måske den mest historisk betydningsfulde af Wiens paladser. Det officielle hjemsted for den østrigske præsident. Paladset består af mange arkitektoniske bygninger, der afspejler forskellige perioder. Dens vigtigste attraktion er den kejserlige lejlighed, Sisi Museum og Silver Collection.

 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Østrig

Østrig er et af de mest populære feriemål i Europa, som hvert år tiltrækker rigtig mange turister. Landet er populært at besøge hele året, og bjergområderne har ikke kun travlt om vinteren, men også om sommeren, hvor rigtig mange vandrer.  Det er ofte de naturskønne oplevelser, som gør Østrig til et fantastisk ferieland, men også spændende byer som hovedstaden Wien og den smukke by Salzburg.

Her på siderne finder du masser af seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Østrig.