Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Slovenien

Hulerne i Skocjan ligger ved Divaca, ikke langt fra Trieste, og rummer Europas største grotte. Gennem grotterne i Skocjan løber en underjordisk flod, som man følger på de guidede ture (1,5 timer) rundt i grotterne. Hulerne i Skocjan er på Unescos verdensarvsliste, og selv om de måske ikke er helt så berømte som grotterne i Postojna, så er de efter sigende endnu mere forbløffende.


Skocjanska jama
6215 Divaca, Slovenien

Tilbud på overnatning Slovenien

Find en billig overnatning Slovenien og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Vandfaldet Slap Savica ligger ved Bohinj søen i Triglav Nationalparken, og er det mest berømte vandfald i Slovenien. Vandfaldet Slap Savica er 78 meter højt, og kommer direkte ud af bjerget fra sit kildeudspring. Fra parkeringspladsen er der mange stentrapper op til vandfaldet. 


Slap Savica
Ukanc, Bohinj, Slovenien
Ljubljana er den lille, men meget smukke hovedstad i Slovenien. Ljubljana minder på mange måder i sin skønhed om Prag. Gennem Ljubljana flyder floden Ljubljanica, og en flodtur gennem byen er en oplagt måde at opleve Ljubljana på. Gå ikke glip af den gamle bydels charme, Ljubljanaborgens fantastiske udsigt over hele byen, Central Market som holder åbent alle dage.
Ljubljana
Ljubljana, Slovenien

Tolmin Gorges er nogle utrolig smukke kløfter i den aller sydligste del af Triglav national park i Slovenien. Kløften er dannet af 2 floder, der langsomt har arbejdet sig ned gennem klipperne. Omkring Tolmin Gorges er der vandrestier på ca. 2 km, hvor du kan komme rundt og se kløften og flodernes brusen fra forskellige steder. 


Zatolmin 66a
5220 Tolmin, Slovenien

Zoologisk Have i Ljubljana ligger i et stort skovområde i Ljubljana, ca. 20 minutters gang fra centrum. Ljubljana Zoo præsenterer en lang række dyr i naturlige omgivelser. Der er mulighed for guidede ture rundt i zoo, ligesom gæsterne kan være med til de daglige fodringer af en lang række dyr. 


Vecna pot 70
1000 Ljubljana, Slovenien

Postojna Grotterne består af et 20 km langt netværk af huler, gange og grotter under jorden. Postojna Grotterne er de mest besøgte grotter i Europa, muligvis fordi der går en jernbane gennem grotterne, så man virkelig kan komme langt ind i bjerget under sit besøg. Et besøg varer halvanden time, og koster €22,90 for voksne og €13,70 for børn.


Jamska cesta 30
6230 Postojna, Slovenien

Vintgar Gorge er en fantastisk naturoplevelse og et populært udflugtsmål i Slovenien. Vintgar Gorge er en dyb kløft, hvor Radovna floden løber i bunden, og bjergvæggene rejser sig lodret over kløften. Vintgar Gorge kløften er 1600 meter lang, og gangbroer og stier er bygget ind i klippevæggen. 


Podhomu 80
4260 Bled, Slovenien
Valfartskirken Vor Frue i Søen ligger på Sloveniens eneste naturlige ø i Bled søen ved Bled. Kirken er det eneste der er på øen, og du kan sejle dertil enten i de traditionelle både, Pletna, eller du kan leje en robåd. En speciel ting ved kirken er ønskeklokken, hvor du må ønske når du ringer med klokken - og det gør mange, så i hele området omkring Bled søen kan du høre ønskeklokken tit og ofte.
Blejsko Jezero
Bled, Slovenien
Bled med sine 11.000 indbyggere ligger fantastisk smukt omkranset af bjerge ved Bledsøen i den nordlige del af Slovenien. Højt hævet over søen ligger Bled borgen, som er fra middelalderen. I Bled søen finder du Sloveniens eneste naturlige ø. Denne ø huser valfartskirken Vor Frue i Søen og er et yndet udflugtsmål i Bled.
Bled
Bled, Slovenien
 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Slovenien

Slovenien er et lille land - halv så stort som Danmark - klemt inde mellem Østrig, Kroatien, Italien, Ungarn, og med en lille kyststrækning på 48 km ved Adriaterhavet. Slovenien omtales ofte som den oversete perle, som mange danskere krydser på vej til Kroatien, men som ingen rigtig stopper i. Men mon ikke blot det er et spørgsmål om tid, inden danskerne får øjnene op for det smukke land. 

Her på siden samler vi en række spændende seværdigheder og oplevelser i Slovenien. Så kan du sidde i ro og mag og klikke dig rundt og måske planlægge din tur til Slovenien.