Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Sverige

Området Gamla Stan er oprindeligt fra 1200-tallet og fyldt med rigtig mange spændende seværdigheder, attraktioner, cafeer, autentiske restauranter og butikker. Det er en stor oplevelse blot at gå rundt i byens bugtende og til dels forvirrende labyrint af bittesmå snoede gader.


Slottskajen, 111 28 Stockholm

Tilbud på overnatning Sverige

Find en billig overnatning Sverige og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Beliggende ved vandkanten i periferien af Gamla Stan ligger den officielle residens for kongen af Sverige. Dronningens residens ligger i stedet på på den smukke ø og UNESCO World Heritage Site Drottningholm (dronningens ø). En rig smag af det engang så mægtige svenske imperium, er slottet en af de største i Europa og kan prale af over 600 værelser og ikke mindre end fem museer.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Vasa kæntrede og sank i Stockholm i 1628. Efter 333 år på bunden blev det mægtige krigsskib bjærget og rejsen kunne fortsætte. I dag er Vaasa verdens eneste bevarede 1600-tals skib og Vasamuseet det mest besøgte museum i Skandinavien.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Skansen på øen Djurgård er det ældste friluftsmuseum i verden, og en vidunderlig attraktion for familier, især dem med små børn. De besøgende får en autentisk oplevelse af Sverige, som det var engang. Derudover byder Skansen på den den vidunderlige Stockholm Zoo. Mere end 150 forskellige bygninger og huse blev indsamlet fra hele landet og samles igen her. Der er forskellige bydele, herunder, blandt mange andre, herregårde, et bageri, den smukke Seglora tømmer kirke. I den zoologiske have er bl.a. elge, bjørne, los, ulve og sæler.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Fotografiska er Stockholms museum for moderne fotografi og er vært for forskellige udstillinger i løbet af året. Der er en restaurant, souvenir butik og fra den øverste etage er der en fantastisk udsigt over byen. I de senere år har museet set en enorm stigning i antallet af besøgende, og er nu anerkendt som en af verdens førende. Bistroen på øverste etage er hyldet som en af byens fedeste restauranter (weekend brunch er især populær hos lokalbefolkningen) og galleriet leverer banebrydende levende og musik hele året.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Stadsbuset er beliggende ved vandkanten og en af Stockholms mest ikoniske bygninger. Stammer fra 1923 og huser kontorer med mere.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Vandet flyder gennem Stockholm og især i sommermånederne er byen helt bogstaveligt fyldt med både i alle former og størrelser. Mange beboere i Stockholm ejer sommerhuse på øerne i Skärgården (øhav), og pendler derfor ofte frem og tilbage i deres både. Som turist har du mange muligheder for booke sejlture, og opleve Stockholm fra vandsiden. Der er også hop-på, hop-af muligheder med en gyldig billet der varer 24 timer.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Moderna Museet har værker af Europas førende samlinger af kunst fra det 20. århundrede til i dag fra kunstnere som Picasso, Dali, Derkert, og Matisse. Museet udstiller alt fra moderne klassikere til moderne kunst.


Gustav Adolfs torg 22, 111 52 Stockholm

Øresundsforbindelsen blev indviet den 1. juli 2000 og er en fast kombineret bro- og tunnelforbindelse mellem Danmark og Sverige, nærmere bestemt Amager og Skåne.


E20
216 30 Malmø

Kungsparken er en stor park i det centrale Malmø. Parken blev anlagt i 1869–70 af den danske landskabsgartner Ove Høegh Hansen. Parken har store gamle træer, bænke og store græsarealer, hvor man kan slappe af.Turning Torso er en skyskraber i Malmø, som er designet af Santiago Calatrava og opført i perioden 2001 – 2005. Den er Skandinaviens højeste bygning og Europas næsthøjeste beboelsesejendom.


Västra Varvsgatan 34
211 19 Malmø

Rådhuset i Malmø.


Gamla staden, Malmö, Sverige

Prins Eugen Waldemarsudde, det oprindelige hjemsted for Prins Eugen (1865-1947), er en af Sveriges mest besøgte kunstmuseer. Museet byder på varierede og omfattende udstillinger af Prins Eugens egne kunst, værker fra samlinger og midlertidige udstillinger.


Prins Eugens Väg 6, 115 21 Stockholm

Tag en dagstur til Drottningholm og opleve et historisk miljø med international ekspertise. Drottningholm Slot er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det er Sveriges bedst bevarede kongeborg, bygget i 1600-tallet og er repræsentativ for al europæisk arkitektur fra den tid.

Den kongelige familie flyttede ind i Drottningholm Slot i 1981. I dag er slottet regentparrets primære bopæl. Værelserne i slottets sydlige del er forbeholdt kongen og dronningen. Men slottet og parken er åbent for besøgende året rundt.


178 02 Drottningholm

ABBA Museet er en meget interaktiv rejse gennem en af de største popkarrierer i musikhistorien.


Djurgårdsvägen 68, 115 21 Stockholm

Den komplette bådtur, hvis du ønsker at se Stockholm fra vandet! Træd ombord og lad os guide dig til de mest berømte dele af byen. Vi vil sejle under femten broer og passerer gennem en sluse, der forbinder Østersøen med søen Mälaren.

Vi vil passere mange af byens seværdigheder, og uden for vinduet vil du se den indre by, den gamle bydel, øerne Södermalm, Lilla og Stora Essingen, det nye område Hammarby Sjöstad og de grønne områder i Djurgården.

Denne sejltur er en perfekt sightseeing tur, når du besøger Stockholm.


Södra Blasieholmshamnen 35, 111 48 Stockholm

Junibacken i Stockholm er et legende museum med bla. børneteater.


Galärvarvsvägen 8, 115 21 Stockholm

Historiska museet er en af de største seværdigheder i Stockholm og en af de største museer i Sverige og besøges hvert år af titusindvis fra Sverige og resten af verden. Du kan se en af verdens største viikingeudstillinger, Sveriges bedste guld- og sølvskatte, betagende middelalderlig kunst og en verden af unikke fund fra den svenske historiens mest voldsomme slag - slaget ved Gotland 1361:e


Narvavägen 13-17, 114 84 Stockholm

Cafe og bageri med varer fra økologisk landbrug.


Rosendalsvägen 38, 115 21 Stockholm

Museum i Stockholm med gratis entre.


Hamngatan 4, 111 47 Stockholm

Statsbiblioteket er det største offentlige bibliotek, og det er også velkendt internationalt. Bibliotektet besøges dagligt af omkring 2500 besøgende. Derudover arrangerer bibliotek i Stockholm en bred vifte af arrangementer, f.eks. forfatterbesøg og kurser.


Sveavägen 73, 113 50 Stockholm
 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Sverige

Løftet om ren luft og smukke landskaber lokker hvert år mange besøgende til Sverige. I vinterhalvåret er ski på de mange skisportssteder populært, mens sommerhalvåret byder på vandreture i Sveriges skønne natur.