Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Thailand

Senest opdaterede seværdigheder

Dette tempel er et must-see i Chiang Mai. Templet er beliggende på et bjerg, og du kommer dertil ved at vandre op af bjerget, leje en motorcykel eller tage med bussen. Selve templet er udsmykket med mange fremstillinger af Buddha, detaljerede dragestatuer og elefantudskæringer. Der er også et lille museum på stedet.

Tilbud på overnatning Thailand

Find en billig overnatning Thailand og spar op til 78%!

Søg tilbud på overnatning ved en prissammenligning fra mere end 200 udbydere.

Doi Pui Hmong landsbyen, som ligger en times kørsel nord for Chiang Mai, giver et kig ind i Hmong stammens levevis. Der er et lille museum og mange små butikker, hvor du kan købe håndvævede tekstiler, håndlavede smykker, te og andre varer. Der er også flere små restauranter i Doi Pui Hmong, hvor du kan tage en pause, og måske smage Chiang Mais mest berømte ret, khao soi. Der er en stor have med en bred vifte af planter, og udsigten fra landsbyen er betagende. Stedet er forholdsvist turistet, men vil du alligevel en tur til Chiang Mai Zoo eller Doi Suthep templet, så er der kun et kort stykke vej ekstra at køre for at komme til Doi Pui Hmong landsbyen, og vejen er meget smuk.

Chiang Mai Zoo er en stor zoologisk have lidt uden for Chiang Mai. Haven er smukt anlagt op ad bjergsiden med en flot udsigt over Chiang Mai. Der er mange dyr, blandt andet pandaer, elefanter, mange forskellige aber, løver, tigre og andre store kattedyr, flodheste, giraffer og mange andre dyr. Parken er stor, så tag fornuftigt fodtøj på, eller lad dig transportere rundt. Generelt er dyrene velpassede og har gode naturlige omgivelser. Der er forskellig entre til de forskellige dele af parken, således at du kun betaler for det, du vælger at se. Chiang Mai Zoo har åbent alle dage fra 9.00 - 17.00.

Besøgende i Elephant Nature Park oplever at tilbringe en dag med frivilligt arbejde sammen med elefanterne, så som at fodre dem og bade dem i floden. De fleste af elefanterne i Elephant Nature Park er reddede dyr, som passes og plejes i parken efter at have lidt som showdyr eller arbejdsdyr. En dag som frivillig i Elephant Nature Park er en øjenåbnende oplevelse, og du kommer både til at tilbringe tid tæt sammen med elefanterne og til at lære om deres situation. En dag sammen med elefanterne koster fra 2500 bath, som omfatter transport og frokost, og pengene går til at opretholde de gode forhold for dyrene. Sørg for at booke på forhånd, da der hurtigt bliver fyldt op.

Sunday Night Market (eller Walking Street, som det ofte kaldes) er et stort marked, der ligger lige i centrum af den gamle bydel i Chiang Mai. Markedet løber hele vejen langs Ratchadamnoen Road fra Tha Phae-porten i den ene ende. På Sunday Night Market finder du et stort udvalg af kunsthåndværk, souveniers, tøj, smykker og mad. Særligt madboderne omkring de to templer midt på markedet er værd at se nærmere på. Markedet er stort og fyldt med mennesker, men kom tidligt hvis du vil undgå det værste mylder. Vær der til gengæld efter mørkets frembrud, for at få den specielle stemning med. Markedet har åbent hver søndag fra kl. 16.00 til midnat. 

Krabi-provinsen er hjemsted for nogle af Thailands mest berømte strande, og her ligger Railay helt i toppen. Med sine hvide sandstrande, sit klare blå vand, og en følelse af, at du har fundet en bid af paradis, lever Railay op til sit ry som en af Tahilands bedste strande. Af samme grund er det naturligvis stranden, der lokker de fleste turister til Railay, men området er også et godt sted at klatre på de høje kalkstensklipper, snorkle, ride på elefanter, tage på vandreture i junglen, besøge Diamond Cave, prøve whitewater rafting, eller deltage i thai madlavningskurser.

Phi Phi øerne hører til Krabi-provinsen, og består af 6 øer. Hovedøen Koh Phi Phi Don er den største af Phi Phi øerne og den eneste, du kan bo på. De andre øer kan du besøge på dagsture, hvor især koh Phi Phi Lee er populær blandt turister pga bugten Maya Bay, hvor filmen 'The Beach' blev filmet. Det er nemt at finde arrangerede ture til øerne, eller selv leje en båd (med skipper) når først du er på Koh Phi Phi Don. Turene kan nemt kombineres med snorkleture eller dykning. Phi Phi øerne er berømte for det kridhvide sand, det turkise, varme vand, og de billedskønne klippeformationer, der rager lodret op af vandet mange steder.

Lanta Animal Welfare (LAW) er beliggende på Koh Lanta i den sydvestlige del af Thailand, og er et dyreinternat. Deres formål er at hjælpe dyrene på øen gennem sterilisation og pleje. Der er mulighed for guidede ture.

Phukets længste strand var også engang den smukkeste, men turismen har gjort sit indtog, og i dag er det en strand fuld af turister og masser af aktiviteter. Stranden er dog stadig et besøg værd, men i stedet for at sidde stille og nyde roen ved vandet, kan du i stedet finde masser af shopping og aktiviteter.

Phuket by, som ligger på den sydøstlige del af øen. Arkitekturen afspejler indflydelsen af kinesiske indvandrere og en portugisisk æstetik, og giver en flot kontrast til de mere traditionelle thailandske stilarter set andre steder. Byen summer af masser af aktiviteter, og du finder et væld af hoteller, restauranter og andre attraktioner.

Den store park ved Nong Nooch Village er en rigtig flot oplevelse med bl.a. en storslået orkidé have, og en zoologisk have. Du kan endvidere opleve thai boksning, hanekamp og elefant shows.

Dette er det højeste bjerg i Thailand, og i nationalparken kan du opleve den fantastiske natur, som bl.a. er flere rigtig flotte vandfald. Du kan vandre, eller tage med på nogle af de mere afslappede ture rundt i nationalparken.

 

Seværdigheder, attraktioner og oplevelser i Thailand

Thailand er efterhånden blevet et populært rejsemål til charterrejser, og det er ikke uden grund. Efter i mange år at være en destination for rygsækrejsende og første klasses charterrejser, er rejser til Thailand blevet en mulighed for de fleste.  

Thailand ligger i Sydøstasien, og er på alle måder anderledes end Danmark. Først og fremmest er Thailand kendt for sine hvide bounty strande. Overalt i Thailand er der skønne strande med blødt hvidt sand og dejlig varmt vand. Standene er som regel meget børnevenlige med roligt, lavt vand.

Thailand er også meget kendt for sit altid smilende og venlige folk. Den thailandsske imødekommenhed er uden tvivl med til at sætte Thailand højt på listen over populære rejsemål.

Thailand er meget mere end en badeferie, idet landet har en meget stærk kultur, som de velvilligt øser ud af i de mange templer fordelt over hele Thailand. Det er en spændende oplevelse at besøge de thailandske templer, som ofte er overdådigt udsmykkede. I nogle templer kan man mod en skilling blive velsignet af en buddistisk munk.

Naturen i Thailand er meget frodig, og flere steder er det muligt at komme på trekking i junglen, hvor man kommer helt tæt på naturen.

Det thailandske køkken er i verdensklasse og selv et billigt måltid mad - såsom thai stegte nudler - fra et gadekøkken er som regel helt fantastisk.

Områder i Thailand

Det nordlige Thailand er smukt som et postkort med sine bjerge, skove, floder og vandfald. Rundt omkring i disse smukke omgivelser, og langt fra det øvrige Thailand, lever mange thailandske stammer i pagt med naturen og deres egne traditioner. Mange af stammerne er leveringsdygtige i flot, traditionsrigt håndværk, som i høj grad kan gøre det ud for glimrende souvenier genstande. Det er i Nordthailand du finder de bedste trekking eventyr, både som vandring, rafting, elefantridning og meget mere i den nordthailandske jungle. Særligt Chiang Mai og Chiang Rai er gode udgangspunkter for guidede trekkingture i Nordthailand.

Det nordøstlige hjørne af Thailand er en - omend ofte overset af turisterne - meget smukt og traditionsbundet egn. Her findes masser af ruiner og andre levn fra tidligere tiders befolkninger i området, ligesom det også er i Nordøstthailand du finder de bedste dinosaurfossiler i denne del af verden. Thaierne er generelt kendt for deres venlige smil og gæstfrihed, men i Nordøstthailand overgår de alle deres landsmænd i venlighed og imødekommenhed. Alene det bør retfærdiggøre en rejse til det nordøstlige Thailand.

Den centrale del af Thailand udgør på mange måder landets hjerte. Det er her du finder Thailands hovedstad Bangkok, hvorfra landet regeres, ligesom du også finder et væld af historiske og kulturelle steder af stor interesse. Den centrale del af Thailand har det hele - storby, kultur, arkitektur, historie, hvide sandstrande og nationalparker med bjerge, skove, floder og vandfald.

Det østlige Thailand byder både på det meget kendte turistområde Pattaya, og mange uberørte småøer, som giver en paradisisk fornemmelse. I Øst Thailand er der alverdens muligheder for aktiviteter på og ved de hvide sandstrande, såsom snorkling og dykning, og der er aldrig ret langt til Thailands hovedstad. Det østlige Thailand er på grund af klimaet et godt sted at finde lækre tropiske frugter, for udvalget er enormt.

Sydthailand er hjemsted for verdens smukkeste øer og strande, eksempelvis strandende og øerne omkring Krabi og Phuket. Sydthailand byder desuden på en kulturel mangfoldighed på grund af tilstedeværelsen af flere religioner. Det sydthailandske køkken adskiller sig fra resten af Thailand ved at være endnu mere krydret og baseret på frisk fisk og skaldyr. I naturen i Sydthailand findes der bjerge, tætte skove, og mange grotter og vandfald.

Respektfuld adfærd i Thailand

En af de vigtigste grunde til at vi alle sammen rejser ud i verden, er ofte - udover varmen - at udforske andre kulturer og mærke livet i andre lande. I mange lande adskiller kulturen sig en hel del fra den danske, og kulturen i Thailand er bestemt ingen undtagelse.

Der er mange ting, vi anser for naturlige i Danmark, og som vi oftest slet ikke tænker over, som vil virke stødende på thaierne. Det er derfor en rigtig god idé at sætte sig en lille smule ind den thailandske kultur, inden du rejser dertil. På den måde har du større chance for at undgå ubehagelige situationer.

De kulturelle forskelle kan godt være lidt svære at sætte sig ind i for os danskere, men her gælder en god grundregel: du behøver ikke forstå kulturforskellene, men prøv i det mindste at acceptere dem. Tænk også over, at du er gæst i landet, samtidig med at du overvejer, hvordan du gerne vil have, at gæster i Danmark opfører sig ;-)

Her på siden har vi samlet en række forhold omkring skik og brug i Thailand, der er værd at have med i baghovedet under en rejse til Thailand. Thailands nationale religion er buddhismen, men der lever også et betydeligt antal muslimer og et mindre antal kristne i Thailand. Det er meget vigtigt at vise respekt for religionerne i Thailand.

Påklædning
Det er vigtigt, at du klæder dig respektfuldt på, når du besøger en religiøs bygning, eksempelvis et tempel eller en anden religiøs helligdom. Selv om du er på ferie i et varmt land, og allerhelst vil daske rundt i shorts og bar mave, så er det altså et 'no-go' alle andre steder end på stranden. På religiøse steder skal du desuden bære tøj, der dækker både arme, ben og fødder. Sørg også for ikke at være beskidt, når du besøger et tempel eller lignende. I nogle af de større templer, vil vagter rent faktisk forbyde dig at komme ind, hvis du ikke er klædt anstændigt. Ofte vil du dog kunne låne eller leje skjorter og lange skørter til at tage over dit eget tøj, men hvor fedt er det lige?

Buddha
Figurer og billeder af Buddha er hellige, uanset størrelse eller tilstand. Naturligvis skal du ikke klatre rundt på en Buddhastatue, og nogle steder skal du også være opmærksom på, om der er restriktioner i forhold til at fotografere buddhaer. Vær desuden opmærksom på, at du ikke sætter dig foran en Buddha figur eller et Buddha billede på en sådan måde, at dine fødder peger mod Buddhaen, da det er meget respektløst i Thailand. Det er ikke forbudt at udføre Buddhaer fra Thailand, men du skal på forhånd indhente tilladelse hertil gennem det thailandske 'Department of Fine Arts'. Det samme gælder for al anden religiøs kunst.

Munke
Buddhistiske munke må ikke røre ved eller blive rørt af en kvinde eller modtage noget, en kvinde vil give ham. Hvis en kvinde ønsker at give noget til en munk, skal hun først give det til en mand, eller lægge tingen på et stykke stof. Munken vil derefter trække stoffet hen til sig, før han samler det op. Ofte er der dog særlige pladser reserveret til munkene - sæt dig ikke der.

Sko 
Tag altid dine sko af, inden du går ind i et tempel, og inden du går ind i et thailandsk hjem. Undertiden laves der razziaer på natklubber, hvor alle skal alle skal aflevere en urinprøve, og straffen for at teste positiv eller for at være i besiddelse af narko er barsk. Straffen for at handle med narkotika i Thailand er dødsstraf eller årtier bag tremmer. Kort og godt - lad være!

Generelt 
Kys og kram og lignende adfærd er ildeset i det offentlige rum - især blandt ældre thaier. Yngre thaier tager det formentlig ikke så ilde op længere, men begræns det alligevel i det offentlige rum.

Thaierne er generelt et genert folkefærd, og du vil sjældent opleve, at nogen opsøger dig og starter en samtale medmindre de vil opnå noget. Vær især opmærksom, hvis samtalen bevæger sig i retning af køb af ædelstene, guld, smykker eller lignende. Som regel er der tale om værdiløse genstande. Husk, at hvis noget virker for godt til at være sandt - så er det sikkert også ;-)

Rygning på gaden er ulovligt, og straffes med bøde. Det samme gælder, hvis du smider affald på gaden. Handel med vilde dyr - beskyttede eller ej - er behæftet med meget strenge straffe.